Dagens Ord: Triumf

Dagens Ord:
Triumf

Motivering:
För det första är det roligt med ord som är lite svåruttalade. Triumf. Först iu sen mf. Kul.

Olika typer av triumfer:
- Man klarar en superdupersvår tenta. Man går runt som i en dvala en månad efter tentan är skriven. Man börjar tentalpugga för omtentan. Sen råkar man logga in på portalen och ser att man har fått godkänt. Då springer man hela vägen hem till Herr Tysklands hem och ställer sig på garageuppfarten och skrattar ut lungorna på marken.
- Chefen säger att det finns oändligt mycket jobb i sommar. Och man ba "Njaaeee... tänkte vara ledig i sommar också!" Så skrattar man inombords samtidigt som hon säger något om att det är bra med erfarna vikarier och sån skit. Så är man på väg till Ullevi en sommardag när hon ringer och det är kaos och panik på jobbet.. Inte mitt problemas!
- Triumfglass. En sommar hade de tre dumleglassar för 10 kronor på Hemköp. Jag åt tre dumleglassar till frukost, lunch och middag den sommaren. Mycket gott. Jag ber varje kväll för att erbjudandet ska komma tillbaka.

Betyg:
TRIUMF får en etta. Det är som sagt ett kul ord att uttala. Vem som helst kan inte behärska den tekniken. Det krävs en erfaren språkvetare.

o o

Kommentarer
Postat av: Anonym

tihi

2010-02-24 @ 15:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0