Dagens Ord: Koagulera

Dagens Ord:
Koagulera

Motivering:
Ordet koagulera har inte sin självklara plats i en modern dialog, det ska erkännas. Det skulle kanske kännas lite olustigt att ta upp ämnen som fasttorkat blod på första dejten tillexempel, och som tur är behöver man sällan det. Jag menar, det är ju inte varje dag man har dinner and movie med denna kille.



Haha, och skulle man ha det, kanske man skulle undvika ämnet ändå. Det kan nog bli svårt att föra det på tal med hedern (och aptiten) i behåll. "Blake, du har lite koagulerat blod i mungipan." Och så böjer man sig sensuellt fram och torkar bort det lent, och luften kokar av sexuell spänning. 

Nej, det känns inte som en särskilt trolig start på ett bra förhållande.

Eller...?

Betyg:
En fräsch etta, till en inte så fräsch kille. Med lite KOAGULERAT blod i mungigan.

o o

Dagens Ord: Burdus

Dagens Ord:
Burdus

Motivering:
Måste man vara abnormt storvuxen för att vara burdus? Liksom tre meter lång och 250 kg tung. Måste man ha militärkängor och knästrumpor, ha en kjol vars pungen hänger utanför, spotta snus och vråla könsord, raka skägget med eldkastare och ha endast ett ögonbryn? Ja, det måste man. Men det räcker inte, man måste vara kvinna också. Jag kan inte tänka mig en burdus man. Är en man ovanstående så är han bara.. man. Det krävs en riktig quinna för att vara burdus. Jag vet inte om det är det faktum att jag i min barndom läste boken Matilda tre gånger i veckan som gör att jag har denna uppfattning. Men om ni har läst den så tror jag att ni minns Fru Domderasson, rektorn på skolan. Hon som kastade småbarn över skolgården och var allmänt överjävlig. Hon var tamigfan burdus så det sjunger om det!


Betyg:
Jag vågar inte annat än att ge ett toppenbetyg åt BURDUS. En etta av två möjliga!

o o

Dagens Ord: Saxofon

Dagens Ord:
Saxofon

Motivering:
Googlar man saxofon hittar man en massa fakta om den fantastiska filmen Sven Klangs Kvintett. Jag har visserligen inte sett den, men jag utgår från att den är fantastisk efter att ha läst beskrivningen:

Filmen handlar om en dansbandskvintett i en skånsk småstad på 1950-talet. Kvintetten leds av Sven Klang. När filmen börjar har kvintetten fått en ny medlem, saxofonisten Lars-Göran Nilsson från Stockholm. Sven Klang har alltid lett kvintetten på samma vis, men Lasse vill hellre spela nya jazztoner.

Vilken spänning! Vilket drama! Vilken action!

Skånska femtiotalsfilmer med dansbandssaxofonister i huvurollen är alldeles för underrepresenterade i filmsverige. Jag säger då det. Nej, jag hade tänkt dricka mig kalasfull ikväll och ragga järnet, men nu tror jag att det blir filmkväll för min del istället. Detta kan jag bara inte missa. Svenne Klang here I come!

Betyg:
En toppenfilm om ett toppeninstrument. Nästan toppbetyg för SAXOFON med andra ord!

o o

Dagens Ord: Spottstyver

Dagens Ord:
Spottstyver

Motivering:
Till att börja med, styver.. Låter inte det som den åttonde dvärgen? Varför fick inte han vara med?

Det finns mycket jag skulle kunna tänka mig att göra för en spottstyver. Go bananas på den gröna ön, kasta mig till lejon insmord i getblod, låta någon hälla tjära och fjädrar över mig. Listan kan göras lång. Hora åt kommunen är INTE med på den listan! Idag har jag jobbat jättesuperduperlänge i en rutten arbetsmiljö bland gnälliga människor och vad får jag för det? Big money? En resa till ett varmt land? En godispåse? En piggelin? Ett frimärke? Ett tack? Nej och åter nej! Jag fick knappt en spottstyver och en utskällning. Man tackar å det varmaste!

Nej.. Detta ord gör mig deprimerad.  

Betyg:
Lägsta betyg till SPOTTSTYVER. En etta.

o o

Dagens Ord: Hjälp

Dagens Ord:
Hjälp

Motivering:
Hjälp skrivs ofta med utropstecken, och det gillar jag! Att man använder utropstecken betyder att man är handlingskraftig och resolut och minsann inte tvekar att fatta beslut. (Yai! ett litet rim...Winnerbäck, ring mig på 070-343-862-RIMSTUGA så kan vi snacka om ett eventuellt utbyte... *skjuter med dubbelpipiga fingrar* )

Hur som. Var var jag? Jo! Hjälp. Ett bra ord, kan användas till mycket.

Dessutom hittade jag en fin liten sång om att hjälpa någon när jag youtubade. Ni får ha överseende med kvalitén, det är något engelskt garageband som knåpat ihop denna för ett par år sedan. (Ingen High School Musical-klass på klinket precis, men det kan inte hjälpas...) Postar videon i alla fall, det kan vara värt en lyssning. Om inte annat är ju syftet med låten bra (att man ska hjälpas åt) och det är alltid kul att kunna ge lite uppmärksamhet åt små okända band.



Betyg:
Ptjah. En lagom etta till HJÄLP, eller vad säger ni? 

o o


Dagens Ord: Ägg

Dagens Ord:
Ägg

Motivering:
Ägg äcklar mig! Det får mig att vilja kräkas!
Om man börjar hulka av att bara tänka på kokta ägg då bara måste man googla outvecklade kycklingar också. And oh my God, I've done it! Jag har spenderat många timmar på att googla äckliga bilder på kycklingar i ägg. Det är bland det vidrigaste jag vet, de bilderna där man ser en grumlig äggvita, en ryggrad och nåt som ska föreställa en näbb och ibland någon slemmig fjäder. Fy fan!
En vacker dag kommer det att falla ut ett hönsfoster i min sockerkakssmet... Jag bara vet det.
På tal om äckligt så har jag en ytligt bekant som slog vad med en kompis om att han kunde svälja ett kokt ägg helt. Det kunde han inte. Han spydde. Sedan flyttade han.

Betyg:
En äcklig etta till ett äckligt ÄGG.

o o

Dagens Ord: Ohanterbar

Dagens Ord:
Ohanterbar

Motivering:
Föreställ er Jake Gyllenhaal, utan tröja, nyrakad, iklädd maskulina militärkängor samt combatbyxor sensuellt utsträckt på ett krigsfordon läsandes en liten bok. *Glider av stolen* Föreställ er att ni sitter hemma en hel dag, med den ursprungliga uppgiften att skriva en rapport om etablering av en jordbruksfastighet. Föreställ er nu att ni råkar ha tillgång till Piratebay. Skulle ni då

a.) Snällt göra er skoluppgift för att stolt och rakryggat kunna lämna in den till läraren påföljande dag
b.) Hoppa av skolan, stänga av mobilen, tanka ner Jarhead - uncut version och leva lyckliga i alla era dagar

"Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar." kan man tänka och välja alternativ a.) Eller så kan man skita i allt vad moral och anständighet är, hänge sig åt det ohanterbara begäret att omge sig av machomän med stora....ehm... "gevär"... (wängwäng).

Jag säger som the other siselou, det är tamigfan dags att lägga ner försvaret! Och vi ska göra det grundligt, one soldier at the time....



Betyg:
To hot to handle. En stark etta till OHANTERBAR.

o o

Dagens Ord: Medeltidsveckan i Visby

Dagens Ord:
Medeltidsveckan i Visby

Motivering:
Det är allmänt känt att jag just adore vuxna människor som klär ut sig i diverse utklädnader (kilt, träben, knickers, engelsk kunglighet... mmh.. me like!). Samma gäller medeltidsveckan. Jag får väl erkänna att det inte är samma sex appeal som en skottsk man i kjol... Men det är fortfarande underbart.
Jag måste bara avguda människor som kan ge upp porrsurfning, gratis sms, Oprah och micron för att bege sig ut på en ö och leka stenålder i en hel vecka. Springa runt i nävertofflor och tights och sälja torrt bröd/flätade korgar/äpplen på torget, dra på sin häst en mantel och utmana sin polare i ett fartfyllt tornerspel samt bränna gycklare på bål.
Men vad det måste vara tråkigt att återkomma till verkligheten efter en vecka bland riddare.

Mmmmh.. riddare... *dreggel*

Betyg:
Som sagt, jag ser upp till dessa människor som inte är beroende av moderniteter. En stark etta till MEDELTIDSVECKAN I VISBY. Why don't we make it a whole year!?

o o

Dagens Ord: Uppror

Dagens Ord:
Uppror

Motivering:
Uppror är ett ord jag känner väl. Låt mig beskriva varför.
Min current status ser ut ungefär såhär:

Magen: I uppror
Själen: I uppror
Metabolismen: I uppror
Svettkörtlarna: I uppror
Och sist men inte minst - Mitt humör: I fucking jävla goddamned uppror.

Så vad gör man då när man är upprorisk? Vissa skriver arga lappar i tvättstugan, andra bajsar i kundernas latte. Själv föredrar jag att googla arga sånger och maila utvalda delar av texten till mig själv. I ren jävla protest mot etablissemanget! Hah! Stoppa mig den som kan!

Så ja, jag är upprorisk för tillfället. Och ja, mina artärer tar stryk. Och ja, jag kommer att få kroniska magsår. Men my God have I ever been so uppmärksammad av Förvarets Radioanstalt? Nein, verklich nicht.

Betyg:
En fetingetta till UPPROR, som ligger mig jävligt varmt om kranskärlen.

o o

Dagens Ord: Förhandsfavorit

Dagens Ord:
Förhandsfavorit

Motivering:
- Melodifestivalen! Aftonbladet publicerar sin favorit ett halvår innan hela kalaset drar igång, alltid Carola eller Charlotte Perelli. Sedan råkar hela svenska folket, samt jury, tycka att exakt samma låt är den absolut bästa. Synd bara att Europa har en helt egen förhandsfavorit, den dåligaste.
- Flashback till högstadiet och betygsutdelning. I åttan trodde man fortfarande att betygen var satta opartiskt utifrån studieresultaten. I nian fattade man att lärarna hade sina gullefavoriter som hade fått mvg även om de bajsat på provpappret.
- Idol, Idol, Idol. Alla fjortisar bestämmer sig redan vid första audition att gullegullepojken med mössa är superduperbra. Sedan spenderar de hela sin fjuttiga veckopeng på att se till att han går vidare till nästa fredagsfinal så att de kan punga ut med ännu mer pengar i hopp om att han en dag ska få reda på hur mycket pengar de har lagt ut på honom och då ska han bli tokigt kär i just den fjortisen och så ska de leva lyckliga i alla sina dagar. 


Betyg:
Jag är aldrig någons FÖRHANDSFAVORIT. Därför blir betyget en sketen etta.

o o

Dagens Ord: Prins

Dagens Ord:
Prins

Motivering:
Det var en gång en lille Prins. Hans namn var Prins den Nuvarande Korv den nollte och han var ute och red på sin vita springare för att finna sig en prinsgemål. Han var uppspelt och glad, ty en vacker prinsessa hade han alltid velat ha. -Åh, så glad jag är just idag, sa den lille prinsen högt för sig själv när han skrittade över slottsbacken.... Bla bla bla, osv. I all evighet. Fatta besviken han kommer att bli när han inser att han lika gärna bara kunnat logga in på chat.aftonbladet.se under namnet LitenPrinsMedStorKorv och bara: "Sexxy, cam? Någon? ;-)"

Nej. Prinsar är såna n00bies. Och mantel är såååå 2005.

Betyg:
En knapp etta. Skaffa cam, PRINS-jävel!

o o

Dagens Ord: Organ

Dagens Ord:
Organ

Motivering:
Det finns så mycket att säga om det här lilla ordet. Det finns tråkiga organ. Så finns det roliga! Det kan vara svårt att veta om ett organ är roligt eller tråkigt att ha att göra med. För att lättare hålla koll på vad ett organ är så finns det en tumregel man kan använda sig av. Ju längre in i kroppen ett organ sitter desto tråkigare är det. Och tvärtom för de roliga, ju längre utåt de sitter desto roligare är de! Självklart finns det undantag, men det är en bra regel att utgå från.
Organ är ett ord man kan ha mycket roligt med. Exempelvis skämtet om killen som börjar sitt namn med en stor bokstav och därefter har ett litet organ. Mycket roligt skämt!
Organ är viktiga att ha. Var därför snälla med era organ!

Betyg:
Ett ord som detta är värt toppbetyg! Därför blir det näst högsta betyg, en etta, till ORGAN.

o o

Dagens Ord: Ananas

Dagens Ord:
Ananas

Motivering:
Det finns både positiva och negativa saker med ananas. De positiva är bland annat att den har snygg frisyr och passar bra som partydekoration, i till exempel drinkar och dylikt. Lite som jag ungefär. De negativa är att ananas inte innehåller några häftiga bokstäver, typ k eller p, och de kan bli riktigt farliga i fel händer. Typ sjutton par fransmannahänder i ett svettdrypande rum sju och en halv trappa upp i ett brunt hostel. Burr! EU says forbid klusterbomber, I say forbid papp-ananaser.

Betyg:
So vat about ze ananas? Jag säger sisom så, att summan av kardemumman är att ananas är både snyggt, fånigt och farligt på en och samma gång. Ganska precis som jag. Därför ger jag medelbetyg till ANANAS.

o o

Dagens Ord: Gnola

Dagens Ord:
Gnola

Motivering:
Jag gillar att gnola, det känns så avslappnat och härligt. Jag gnolar ofta och gärna. Däremot gillar jag inte andra människor som gnolar, de är störningsmoment i min annars så trivsamma vardag. 
Dock känns det som att man måste ta på sig huckle och förkläde och krypa runt och putsa och feja för att det ska bli ett riktigt bra gnol (se Lina i Emil i Lönneberga).
Detta är ett ord med mycket hög potential men det faller liksom på mållinjen.

Betyg:
En ganska så sval etta för GNOLA.

o o

Dagens ord: Överskott

Dagens Ord:
Överskott

Motivering:
Överskott! Äntligen ett ord jag gillar! (OBS! Förväxla icket med ryggskott.) Ta mig tusan ALLT är bra i överskott. Föreställ er följande scenario: En mager och blek kille. Lite nervös. Svettig. Känslig på ett lite obehagligt sätt. Inte så bra va? Nej, precis. Men tänk om han har åtta sköra kompisar. Med handsvett. Och kanske militärutrustning. Och snedlugg. Lammkött i överskott. Grrr.... Come to mama!

Ja jävlar i min låda!

Betyg:
Toppbetyg för ÖVERSKOTT!  Två pluttar av två möjliga.

o o


Dagens Ord: Petroleum

Dagens Ord:
Petroleum

Motivering:
Jag stöter på en lätt förvirring när jag kommer i kontakt med dagens ord. Jag får inga direkta tankar kring ordet. Petroleum..? Ett gammalt hårdrocksband från svunna tider? Eller kanske en plats där oroliga själar får vila efter deras tid på jorden? Hur som helst så är det ett ganska spännande ord med många vokaler, vilket drar upp betyget en aning. Ordet rullar fint på tungan när man uttalar det, och det uppskattas!

Betyg:
Inget toppbetyg, men inte botten heller. Medelbetyg för PETROLEUM. En etta alltså.
o o

Dagens Ord: Blåskatarr

Varje dag kommer vi att lista ett ord och skriva ner våra tankar runt det. Här kommer dagens ord.

Dagens Ord:
Blåskatarr

Motivering:
Det låter som att man blåser glas. (Ordet, alltså.) Vackert och lite mystiskt. Lite vag betydelse. En "nära vän" till mig anser att det låter erotiskt. Det kan man ju diskutera. (I och för sig sa jag det på ett väldigt erotiskt sätt till henne.) Men jag menar, hur sjukt är det inte att tycka att blåskatarr är erotiskt. Hon borde ju spärras in Gadämit!

Betyg:
Slightly less than toppbetyg, en etta för BLÅSKATARR med andra ord.
o o

Vad ska bli morgondagens ord? Var med och tipsa du också.

(Ooooh, yeah! Vi vet att ni kommer läsa detta, era sick motherfuckers, för ni sitter nätterna igenom och googlar "erotiskt + blåser glas" så ni kommer nog hit vare sig ni vill eller ej! Mwahahahaaaaa!!)


RSS 2.0